Sport
5 tips om snel af te vallen

5 tips om snel af te vallen

Iedereen heeft wel eens het gevoel gehad dat ze te dik zijn. Misschien is dat nu het geval, of je wilt gewoon wat kilo’s kwijt voor de zomer. Hoe dan ook, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om snel af te vallen. In dit artikel lees je 5 tips die je helpen om sneller en makkelijker af te vallen!

Voedingsmiddelen die je helpt afvallen

Als je wilt afvallen, is het belangrijk om gezonde voeding te eten. Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het afvallen. Hieronder staan  voedingsmiddelen die je kunnen helpen afvallen:

1. Groenten: groenten zitten vol vitamines en mineralen en zijn daarom erg gezond. Ze helpen je lichaam om vet te verbranden en je metabolisme te stimuleren. Eet dagelijks minimaal 2 porties groenten als je wilt afvallen.

2. Fruit: net zoals groenten, zitten fruit ook vol vitamines en mineralen. Het verschil is dat fruit ook veel vezels bevat, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Kies vooral voor verse producten en eet dagelijks 1-2 stuks fruit als je wilt afvallen.

3. Volkorenproducten

Eet regelmatig kleine maaltijden

Het is een mythe dat je maar twee keer per dag moet eten. Het is juist beter om vaker kleine maaltijden te eten, zodat je metabolisme sneller werkt en je niet hongerig bent tussen de maaltijden door. Probeer minimaal drie keer per dag te eten, met tussendoor gezonde snacks als fruit of noten.

Verminder je inname van koolhydraten

Als je wilt afvallen, is het verstandig om je inname van koolhydraten te verminderen. Koolhydraten zorgen ervoor dat je lichaam insuline aanmaakt, wat ervoor zorgt dat je vet opslaat. Daarnaast geeft koolhydraatvertering een suikerpiek in je bloedbaan, waardoor je na een maaltijd snel weer honger krijgt. Door minder koolhydraten te eten, val je dus sneller af. Hieronder geven we tips om je koolhydraatinname te verminderen:

1. Eet meer vezels: vezels zijn onverzadigde stoffen die ervoor zorgen dat je lang verzadigd bent. Ze nemen ook veel ruimte in in je maag, waardoor je minder snel trek hebt in andere voedingsmiddelen.

2. Eet meer eiwitten: net als vezels zijn eiwitten onverzadigde stoffen die ervoor zorgen dat je lang verzadigd bent en minder snel trek hebt in andere voedingsmiddelen.

3. Eet meer vetten: vetten zijn een belangrijke energiebron en helpen je lichaam bepaalde vitamines op te nemen.

4. Kies volkorenproducten: volkorenproducten bevatten meer voedingsvezels, waardoor je verzadigder bent en minder snel trek hebt in andere voedingsmiddelen.

5. Eet fruit met mate: fruit is gezond, maar bevat ook natuurlijke suikers die ervoor kunnen zorgen dat je bloedsuikerspiegel stijgt. Fruit eten met mate is daarom aan te raden als je wilt afvallen.

Drink voldoende water

Drink minimaal 2 liter water per dag. Dit helpt je niet alleen om af te vallen, maar ook om gezond te blijven. Water vult je maag en geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger krijgt.

Beperk je alcoholconsumptie

Alcohol is een caloriebom en het vermindert je verbranding. Bovendien brengt het je lichaamssamenstelling ook nog eens in de war. Hoeveel alcohol je kan verantwoorden hangt af van vele factoren, maar als je wilt afvallen is het beter om er zo weinig mogelijk aan te doen. Onderzoek toont aan dat mensen die minder dan twee glazen per week drinken, gemiddeld vijf kilo minder wegen dan mensen die dagelijks een glas of meer drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *